Groen Opwijk

|

een nieuwe start

Inzet en Groen! vormen kartel

februari 26th, 2012 at 17:53

OPWIJK – Inzet en Groen! gaan in Opwijk in kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat deelden voorzitters Luc De Ridder (Inzet) en Patrick Gillis (Groen!) gisteren mee tijdens de wekelijkse markt, waar zij de bezoekers een drankje aanboden.

De kartelvorming stond al langer in de steigers, maar sinds gisteren is ze officieel. Inzet en Groen! gaan met één lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar.

Beide partijen dienen zich voor de derde keer aan de kiezer aan. ‘Naast aandacht voor verkeer en mobiliteit, kinderopvang en ruimtelijke ordening, legden we met Inzet zoveel mogelijk groene accenten in het beleid’, zegt Luc De Ridder.

‘Zo is er onder impuls van schepen Pol Verhaevert al een paar hectare grond aangekocht voor bosuitbreiding, waarvan een deel effectief bebost is. Via ruimtelijke uitvoeringsplannen beschermden we de Brabantsebeek en de Landschappelijke Overgang langs onder meer het Perreveld, Trod en Hulst. Een kartel met Groen! is voor ons voor de hand liggend. Zo worden de progressieve krachten gebundeld. We vormen een duidelijk alternatief voor de traditionele partijen, maar dat doet geen afbreuk aan onze bereidheid om samen te werken met anderen.’

Inzet ontstond in 2000 onder impuls van Pol Verhaevert. De beweging bestaat uit onafhankelijken en socialisten die zich engageren voor een lokaal progressief project. Na een bestuursperiode met vijf zitjes in de oppositie, vormde Inzet in 2006 een coalitie met het kartel CD&V/N-VA, die nu apart naar de verkiezingen trekken.

In de gemeenteraad heeft Inzet drie verkozenen, wan wie er twee in het schepencollege zitten. Naast Verhaevert (Verkeer, Milieu, Ruimtelijke Ordening) is ook Marijke De Vis schepen (Jeugd, Buitenschoolse Opvang, Huisvesting, Werk en Gelijke Kansen).

Jeannine Ringoot is gemeenteraadslid en Joke Longin vertegenwoordigt Inzet in de OCMW-raad.

Ook Groen! bestaat in Opwijk van in 2000 (toen nog Agalev). De partij van Patrick Gillis miste in 2006 op een haar een zitje in de gemeenteraad. Lokaal boegbeeld Patrick Gillis nam ook deel aan de verkiezingen voor het federaal en Vlaamse Parlement. Hij is ingenieur bij een grote telecomoperator. ‘Ook onze aandacht gaat naar milieu, verkeer en het behoud van het landelijk karakter van de gemeente. Ons programma komt grotendeels overeen met dat van Inzet. Kartelvorming is dus een logische keuze.’

Comments are closed.